Bouwmans Fruit

Bouwmans Fruit

Over ons

Kersen boomgaard

Wij zijn Johan & Willie Bouwmans

Wij zijn Johan en Willie Bouwmans en samen runnen wij ons bedrijf ‘Bouwmans Fruit’  te Puiflijk in het land van Maas en Waal.

Wij telen hoofdzakelijk kersen onder regenkappen. Doordat we verschillende soorten kersen telen, hebben wij vanaf begin juni tot eind augustus kersen.

In de wintermaanden staan we er samen voor. Maar in de drukke pluktijd maken vele handen licht werk en worden we gesteund door een groot team plukkers, sorteerders en winkelpersoneel. 

Zo zorgen we er met z’n allen voor dat de oogst netjes wordt binnengehaald en vervolgens kan worden verkocht op de veiling, aan huis of via speciaalzaken en restaurants.

Onze kersenrassen

De kersenrassen zijn van vroege tot late oogst. Door deze diversiteit zijn wij in staat van begin juni tot eind augustus kersen aan te bieden. Kersen zijn een natuurproduct dus door weersomstandigheden kunnen de oogsttijden per jaar verschillen.

Souvenir de Charmes

Burlat

Merchant

Bellise

Carmen

Vanda

Hedelfinger

Techlovan

Kordia

Karina

Regina

Sweetheart

Onze historie

Rond 1920 is opa Johan Bouwmans een bedrijf begonnen in appels, peren, pruimen en bessen. In de oorlog is hij overgestapt op tabak.

Na de oorlog heeft Gerus Bouwmans het bedrijf van zijn vader overgenomen en is hij zich gaan specialiseren in aardbeien, frambozen, bramen, bessen en vele soorten groenten. Samen met zijn vrouw Ria heeft hij het bedrijf voortgezet. Naast het fruit telen is Gerus als hobby ook bijen gaan houden. De bijen zijn onmisbaar in de fruitteelt voor de bestuiving.

In 1989 komt Johan een handje helpen in het bedrijf, een jaar later (1990) ook Willie. Samen runnen ze nu het bedrijf.

Scroll naar boven